Antidopingový newsletter 01/2020

Nová struktura Antidopingového výboru ČR
S účinností od 1. 1. 2020 se Antidopingový výbor ČR stal příspěvkovou organizací Národní sportovní agentury. Za účelem plnění závazků plynoucích z Mezinárodní úmluvy proti dopingu ve sportu si Vás dovolujeme informovat o změně aktuálních kontaktů ADV ČR.  Kontaktujte nás  Seznam zakázaných látek a metod pro rok 20201. 1. 2020 vstoupil v platnost nový seznam zakázaných látek a metod dopingu pro následující rok.Detailní informace »
 Představitelé NSA v sídle ADV ČRVe středu 8. 1. 2020 přivítal ADV ČR ve svém sídle vedení Národní sportovní agentury.Detailní informace »  Hlášení míst pobytu ATHLETE CENTER
V listopadu 2019 spustila Světová antidopingová agentura WADA aplikaci Athlete Center. Sportovci, kteří jsou součástí některého z registrů pro testování tak mohou snadno, jednoduše a bezpečně zadávat svá místa pobytu přímo v mobilním telefonu. Aplikace je založena na databázi ADAMS.
Detailní informace »   Světová antidopingová agentura WADA spouští e-learningový kurz pro odborné lékaře. Kurz je zaměřen na profesionály v oblasti zdravotnictví zahrnující sportovní lékaře či jakékoli jiné profesionály zapojené do diagnostiky, léčby nebo rehabilitace sportovců. Kurz nastiňuje, jak mohou zdravotničtí pracovníci efektivně fungovat v souladu s antidopingovými pravidly, jak mohou podporovat sportovce při plnění jejich povinností podle Světového antidopingového kodexu a jak mohou pomoci zabránit dopingu.  Světový antidopingový kodex 2021 je schválenNa konferenci v Katovicích byl mimo jiné definitivně schválen nový Světový antidopingový kodex i s jeho součástmi. Tento Kodex bude platný od roku 2021 po celém sportovním světě a společně s jeho standardy a Seznamem zakázaných látek a metod patří k páteřním dokumentům v oblasti boje proti dopingu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *